Tendències de canvi i experiències d’innovació educativa a les desenes Jornades Ferrer i Guàrdia

X Jornades d’Innovació Educativa Francesc Ferrer i Guàrdia
“Repensant l’educació: tendències de canvi i experiències d’innovació educativa”

Alella, 9, 10 i 11 de novembre de 2016. Sala d’Actes de l’Institut 

L’Ajuntament d’Alella recupera enguany les Jornades Ferrer i Guàrdia d’innovació educativa, després d’un parèntesi de quatre anys. En aquesta desena edició les Jornades abordaran de ple la temàtica per a la qual van ser creades: les tendències de canvi i innovació educativa. jornades_fig-1

Des del MEM, hem participarem el primer dia 9 de novembre .

18.15 a 19.15h
Més enllà de la innovació: l’actualització disruptiva de l’educació
A càrrec d’Eduard Vallory, doctor en Ciències Polítiques i Socials, màster en Ciències Socials, llicenciat en Filosofia i en Periodisme, president del Centre UNESCO de Catalunya i director d’Escola Nova 21.

En els darrers anys moltes escoles han incorporat metodologies d’aprenentatge i sistemes d’organització que deixen enrere les que bàsicament tenien infants asseguts en rengleres que escolten i prenen apunts. Però què té tot això de nou? Fins a quin punt més que innovar el que passa és que portem retard en actualitzar (disruptivament) el propòsit de l’educació i l’organització de l’aprenentatge?

19.15 a 20.30h
Visions de la innovació educativa a debat. Intervencions Fila 0
Participació de direccions i docents, famílies i representants del teixit associatiu i educatiu, moderat per Juliana Bacardit, presidenta del Moviment Educatiu del Maresme i Jaume Aguilar, president de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica.

Més informació en aquest enllaç

FULLETO_ferrer_i_guardia_2016.pdf