Grups de Treball

El setembre obrirem de nou els grups de treball  pel curs 2023/24

Un cop inscrites, les persones que coordinen cada grup de treball, es posaran en contacte amb vosaltres per informar-vos de la data i el lloc de la primera sessió.

GT. 0-3 Infància

Espai de trobada per a la reflexió i aprofundiment de processos evolutius i d’aprenentatge dels infants de 0-3 anys.
Intercanvi d’experiències que ens permetin millorar en la nostra pròpia pràctica en l’àmbit concret de treball (escola, espai familiar, família…)

GT El poder de la rotllana

La rotllana és un espai molt poderós per cohesionar el grup i, a la vegada, on cadascun dels seus membres té l’oportunitat d’expressar tot allò que vol i necessita. Però no només s’enforteixen els hàbits socials i comunicatius de l’alumne i del grup, sinó que també el seu poder prové de l’ús del llenguatge. Si volem millorar la seva competència lingüística, sense cap dubte necessitem el temps i l’espai de la rotllana per aconseguir-ho. Tu hi creus?

GT Projecte Belluga’t

Som un grup de professors de música i d’educació física de primària i secundària que fa diversos cursos que treballem per acostar les habilitats artístiques del circ i la dansa a l’escola. Creiem que aquestes disciplines ajuden a la millora de la cohesió social als centres.

GT Cooperativisme i economia social i solidària a les aules.

L’economia social i solidària (ESS) i el moviment cooperatiu són una alternativa real al model capitalista imperant. Aquest fet, juntament amb la importància creixent de l’educació transformadora, crítica i conscient, està fent que cada vegada més es valori la necessitat de treballar el cooperativisme i el model de l’economia social i solidària dins les aules dels centres educatius. En aquest grup de treball volem crear xarxa entre persones docents amb la motivació d’incorporar aquesta perspectiva a les aules, així com compartir eines, metodologies i recursos.

GT. Parlem sobre la innovació educativa

Grup de treball, per preparar dinàmiques, recollir experiències i cercar exemples de bones pràctiques a centres de Catalunya. Així com valorar temes de debat i reflexió educativa, per transformar l’educació. Sobretot treballant per valorar i organitzar l’Escola d’Estiu.

GT La corporalitat a l’ESO des del treball globalitzat

En un context d’interès per implementar metodologies innovadores a l’educació secundària el grup de treball La corporalitat a l’ESO des del treball globalitzat volem fomentar la reflexió i el debat al voltant del cos, i compartir experiències i materials amb centres que ja treballen de forma globalitzada o que tenen la corporalitat com a eix de treball. A més a més volem crear xarxa entre els docents per fer canvis pedagògics a les seves aules i als seus centres.

GT Aprenentatge Cooperatiu a l’Educació Infantil

Està vinculat al GT d’AC que ja fa anys que funciona, però centrant el  contingut a l’aplicació del Programa a l’Etapa d’Educació Infantil. Es requereix que les persones que hi vulguin participar coneguin el programa CAAC i treballin en centres que estan a la Xarxa Khelidôn o s’estigui aplicant el programa CAAC.
 
 GT Aprenentatge Cooperatiu a l’Ed.Primària i Secundària
 
És un grup de treball d’intercanvi i de reflexió entre mestres de diferents centres de Primària i Secundària que estan aplicant l’Aprenentatge Cooperatiu com a línia d’escola per atendre la diversitat de l’alumnat. Està vinculat al GT d’Aprenentatge Cooperatiu que ja fa anys que funciona, però centrant el contingut a l’aplicació del Programa a l’Etapa d’Educació Infantil.
 

GT Mataró Ràdio: Educació dia a dia

Coordinem el programa que s’emet a Mataró Ràdio, que posa a debat temes d’actualitat educativa, presents en l’àmbit familiar, amb orientacions d’especialistes. Amb la participació també de les escoles (claustre, professors i alumnes). El programa s’emet en directe els dilluns de 18 a 19 hores.

GT Tots som animals

Som conscients de la manca d’empatia vers als animals, per això pensem que és de suma importància propiciar un espai educatiu on es pugui promoure la tinença responsable dels animals de companyia, així com intentar conscienciar a les entitats locals corresponents, de la importància d’oferir una bona informació i formació de de les primeres edats. Trobades un dissabte de cada mes.