LA CONSCIÈNCIA LINGÜÍSTICA A  L’ENSENYAMENT -9/03/2022, a càrrec de la Puri Pinto i Fernández, filòloga i professora de llengua i literatura catalana a l’ensenyament secundari.

Donada la situació que viu la llengua en aquest moments, tant a l’àmbit educatiu com social i
arreu, vam fer aquesta xerrada per tractar la
consciència lingüística que, de ben segur, és l’aspecte que tenim menys present.El passat 3 de febrer a les 6h de la tarda, Sala d’Actes de Can Palauet, vam realitzar la xerrada que podeu visualitzar al nostre canal de YouTube.

LA SEGREGACIÓ ESCOLAR – 03/02/2022, a càrrec de Bernat Albaiges, assessor del Síndic.

Com abordem el repte d’acabar amb la segregació escolar?

Un dels reptes més urgents del nostre sistema educatiu és el d’aplicar polítiques efectives per acabar amb la creixent desigualtat i segregació escolar, que està concentrant els alumnes amb més necessitats en centres específics.  

El sistema actual de dotació de recursos i la seva insuficiència crònica no ofereix  els suports i les oportunitats educatives que s’haurien de garantir

L’aprovació del Decret 11/2021, de 16 de febrer, obre una escletxa per corregir alguns dels dèficits estructurals de la planificació educativa:

  1. La supeditació de l’oferta pública a l’oferta concertada (blindada per la legislació que regula els concerts educatius i la seva renovació gairebé automàtica). (Article 2.4 i 25)
  2. La manca de participació de la comunitat educativa. (Articles 14 i 15)
  3. La manca d’orientació política cap a la reversió de la segregació educativa (Articles 17, 26, 27 i 28). 

Perquè aquest marge de millora es materialitzi, cal que es faci efectiva la participació de la comunitat educativa que proposa el decret esmentat i que s’apliquin els principis relatius a l’equitat que proposa.


El passat 25 de novembre a les 6h de la tarda, vam realitar la xerrada sobre Salut Mental dels infants i joves.
Arran de la pandèmia són moltes les alertes que s'han disparat entre la societat, sobretot al col·lectiu d'infants i adolescents. És per això que en vam parlar amb alguns experts de la mà de la Laura Seijo Elvira, actual regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut. Ens va donar a conèixer tots els recursos que tenim a la ciutat i també vam comptar amb la veu de Maria Botey Lluch i Anna Brun Curto, psicòlogues del Consorci Sanitari del Maresme que ens van donar eines per saber quines són les senyals d'alerta que hem de tenir en compte a les aules i què podem fer a les escoles.
Clica aquí per veure la PRESENTACIÓ
Moviment Educatiu del Maresme. Casal de Barri Esmandies Rda.O'Donnell, 94 2n Mataró 08302 Tfn. 937589402 Activitats conveniades amb la Direcció d'Ensenyament de l'Ajuntament de Mataró
  • La Consciència Lingüística a l’Ensenyament. (25/02/22)