Un any més hem participat a les activitats que s’organitzen a la ciutat de Mataró en el marc del Maig Intercultural.

El 25 de maig vam ajornar les activitats per la pluja, les vam realitzar el dijous 1 de juny. 

Ens vam trobar als jardins de les Esmandies a la tarda amb moltes ganes de jugar i aprendre entre totes. Aquí teniu un recull fotogràfic. Vam aprofitar per entregar els diplomes a les alumnes que van assistir-hi.   Moltes gràcies a tothom!

Ens retrobarem el curs vinent, bon estiu!

PROJECTE LLENGUA I ENTORN

Conjuntament amb Òmnium, el Consorci de Normalització Lingüística i el Servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró, continuem amb el Projecte Llengua i Entorn, que cada curs creix més. L’objectiu principal del projecte és realitzar sessions de català oral i escrit  al llarg del curs escolar.  Creiem que és molt important que els centres educatius continuïn rebent els suports necessaris per desenvolupar els projectes de cohesió amb les famílies i continuar assolint l’equitat educativa. I un dels elements clau és que les famílies coneguin i usin la llengua catalana, que és la vehicular de l’escola.  

Aquest curs 2022/2023 tenim un equip de 18 persones voluntàries per realitzar les sessions de català a les famílies. Els centres educatius, també han pogut fer una crida a les seves famílies, i hem començat el mes d’octubre amb un total de 18 grups, amb unes 160 famílies apuntades per rebre aquestes classes de català, de les quals estan seguint unes 100 persones. Aquestes sessions estan adreçats especialment a pares i mares d’origen estranger que tenen interès a conèixer la llengua catalana.  Aquest projecte és el fruit de la implicació de molts agents i permet a les mares i pares  que porten els fills a l’escola, s’hi puguin quedar durant una hora per fer aquests tallers de llengua catalana.

A l’inici de curs es van realitzar diverses sessions formatives pels voluntaris, per exposar-los des de com fer una dinàmica de grup, com preparar una classe, com utilitzar els materials, didàctiques i metodologies que el grup coordinador els hi han preparat amb la plataforma Classroom, on es comparteixen amb tots els voluntaris, materials i recursos pel dia a dia amb cada grup. 

Cada trimestre es fa una trobada amb tot el voluntariat, per tal de fer un seguiment global i valoració del projecte. Cada voluntari té una persona de referencia amb la qual es pot adreçar per millorar i si cal aportar algun material o metodologies  més adaptable als grups. 

Des de la coordinació del MEM, es fa un seguiment de cada grup recollint totes les dades de les alumnes assistents, així com preparant els documents per treballar a l’aula. 

El projecte el coordina el MEM (Moviment Educatiu del Maresme) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, CNL Maresme i Òmnium