PROJECTE LLENGUA I ENTORN

Conjuntament amb Òmnium i el Servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró, continuem amb el Projecte Llengua i Entorn, que cada curs creix més. L’objectiu principal del projecte és realitzar sessions de català oral i escrit al llarg del curs escolar.  Creiem que és molt important que els centres educatius continuïn rebent els suports necessaris per desenvolupar els projectes de cohesió amb les famílies i continuar assolint l’equitat educativa. I un dels elements clau és que les famílies coneguin i usin la llengua catalana, que és la vehicular de l’escola.  

Aquest curs 2023/2024 tenim un equip de 19 persones voluntàries per realitzar les sessions de català a les famílies. Els centres educatius, també han pogut fer una crida a les seves famílies, vam començar el mes d’octubre amb un total de 19 grups, amb unes 215 famílies apuntades per rebre aquestes classes de català, de les quals estan seguint unes 100 persones. Aquestes sessions estan adreçades especialment a pares i mares d’origen estranger que tenen interès a conèixer la llengua catalana. Aquest projecte és el fruit de la implicació de molts agents i permet a les mares i pares que porten els fills a l’escola, s’hi puguin quedar durant una hora per fer aquests tallers de llengua catalana.

Vols participar-hi aportant el teu granet de sorra a conèixer la llengua catalana?

Escriu-nos a secretaria@memcat.org i ens posarem en contacte amb tu.

A l’inici de curs es van fer diverses sessions formatives pels voluntaris, per exposar-los des de com fer una dinàmica de grup, com preparar una classe, com utilitzar els materials, didàctiques i metodologies que el grup coordinador els hi han preparat amb la plataforma Classroom, on es comparteixen amb tots els voluntaris, materials i recursos pel dia a dia amb cada grup. 

Cada trimestre es fa una trobada amb tot el voluntariat, per tal de fer un seguiment global i valoració del projecte. Cada voluntari té una persona de referència amb la qual es pot adreçar per millorar i si cal aportar algun material o metodologies més adaptable als grups. 

Des de la coordinació del MEM, es fa un seguiment de cada grup recollint totes les dades de les alumnes assistents, així com preparant els documents per treballar a l’aula. 

El projecte el coordina el MEM (Moviment Educatiu del Maresme) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i Òmnium Mataró.