Jornades parlem del nou currículum

Jornades: QUÈ VOLEN DIR QUAN DIUEN QUE?

Nova mirada al nou currículum, Reflexió i anàlisi

Portem molts anys des de l’escola queixant-nos que el currículum estava carregat de conceptes, continguts, aprenentatges i d’altres sabers, que no tenien cap sentit per al nostre alumnat. El darrer document ja tenia la mirada i la intenció posada en fer un canvi important en relació a la metodologia, els aprenentatges, l’atenció a la diversitat, la consciència social, etc. Amb aquest nou currículum hi ha un canvi de paradigma. Per alguns centres educatius, el nou decret suposa constatar el que ja venien fent des de temps ençà. Per a d’altres, suposarà un espai de reflexió on sortiran de ben segur amb grans projectes. Els i les mestres ja ho tenim això, els canvis no ens fan por, ja ens hi hem acostumat. Segurament, el malestar docent ve donat, sobretot, per la forma i les maneres com el Departament acostuma a tractar les qüestions que afecten de ple en el dia a dia de l’educació , que no per  aquest document en si. 

El nou currículum suposa una oportunitat per a que els nostres infants aprenguin amb sentit. És una oportunitat per apropar l’escola a la realitat i a les situacions quotidianes amb les que el nostre alumnat es troba diàriament. El nou currículum té l’objectiu de formar persones capaces  de fer possible una societat més justa i democràtica, cohesionada, inclusiva que contempli totes les persones i on sigui possible la igualtat d’oportunitats i la igualtat real i efectiva. Una societat fonamentada en una ciutadania crítica, activa i constructiva, que doni resposta a les aspiracions personals i col·lectives, sostenible, digitalitzada, més equitativa, més verda, més feminista, més cohesionada, sense desigualtats socioeconòmiques.

 • Organitzem unes jornades participatives els dies 22 i 24 de novembre de 2022, de 6 a 8 h de la tarda a l’Escola Peramàs de Mataró.
Programa
Dimarts 22/11/22, de 6 a 8 h de la tarda
Benvinguda i Punts claus des de la mirada del MEM sobre el nou currículum.
Taula rodona amb centres d’experiències d’èxit i persones expertes en el nou currículum:
   • Sra. Montserrat Payés Marín, Cap del Servei de Currículum d’Infantil i Primària. Mestra d’Educació Primària. Va començar a treballar a una escola del CEPEPC que després va passar a ser escola pública al barri de l’Eixample de Barcelona. Ha estat molts anys a l’equip directiu, com a cap d’estudis i directora i des de fa un temps fa de “mestra” com a cap del Servei de Currículum d’Infantil i Primària.
   • Sra. Maria Macià Golobardes, Docent de secundària especialista en Orientació Educativa i Cap del Servei de Suports i Mesures per a la Inclusió.
   • Sra. Margarita Caballero Palop, Mestra d’educació infantil i primària, Facilitadora del PAcTE del laboratori de Transformació educativa i Coordinadora de mentors digitals del MVO.
   • Sr. Joan Llorens i Perea, Director de l’Escola Josep Manuel Peramàs de Mataró, Mestre i amb formació sobre el treball globalitzat. I amb un clar compromís i convicció envers al lideratge distribuït li l’aprenentatge entre iguals ( docents)
   • Sra. Mònica Pérez, Cap d’estudis d’ESO-BAT de l’Institut Thos i Codina de Mataró.

 

Dijous 24/11/22, de 6 a 8 h de la tarda

Grups de treball de reflexió i anàlisi, sobre aquells temes d’interès que tinguin els assistents. Es recolliran les conclusions en un document per compartir-ho finalment a la web del MEM.

INSCRIPCIONS TANCADES. Aforament complert
S’emetrà per streaming pel canal de YouTube del MEM