Parlarem de la COEDUCACIÓ com a base per a la inclusió educativa.

Reflexionem i compartim:

des de la recerca
des de la comunitat educativa
des dels col·lectius
des dels instituts
des de l’aula

INSCRIPCIÓ CARTELL

Des del grup de treball “La Corporalitat a l’ESO” del MEM hem plantejat les jornades per conèixer quines propostes i realitats es donen en diversos àmbits d’actuació: aportacions des del món de la recerca, propostes des de la comunitat educativa, projectes des dels col·lectius i les entitats -que treballen a l’àmbit socioeducatiu- i, per últim, compartir també algunes pràctiques que es duen a terme a centres d’educació secundària de Catalunya. Volem fomentar un espai de reflexió i xarxa col·lectiva, per crear noves mirades envers el paper de la coeducació a les aules.

En breu publicarem tot el programa específic, de totes les persones ponents i de les experiències que s’exposaran.

Dimecres 1 de desembre de 2021

6h tarda. Inici Jornades, via Zoom a les 6h de la tarda

  • LA VISIÓ DEL PATRIARCAT ALS INSTITUTS, a càrrec de Núria Solsona, Catedràtica de Física i Química, Dra. en Ciències de l’Educació, experta en coeducació i història de la ciència. Autora de nombroses publicacions com “Ni Princeses, Ni Pirates”.

Farem un recorregut per les diferents dimensions en que el patriarcat es manifesta en els centres de Secundària i explicarà bones pràctiques per impulsar la coeducació.

  • Iniciatives des de la comunitat educativa.

COEDUCA: LA LLAVOR FEMINISTA AL MUNICIPI a càrrec de Mariona Martín Diez, Tècnica de Serveis Personals de l’Ajuntament de Cardedeu, referent dels projectes d’Igualtat i del projecte Cardedeu Coeduca.

Presentació dels resultats de l’experiència del programa Cardedeu Coeduca que s’ha fet durant 4 anys al municipi de Cardedeu a totes les escoles del municipi: des de les escoles bressol fins als Instituts.

PROJECTE COEDUCACIÓ de l’Institut Marta Estrada a càrrec de Victòria Carrió Roldán, Professora de ciències socials a l’Institut Marta Estrada de Granollers. Actualment, coordinadora pedagògica del centre.

Exposició de la creació, gestió i avaluació d’un projecte coeducatiu de centre.

Dijous 2 de desembre de 2021

6h tarda. Recordatori i reconnexió del dia anterior, via Zoom a les 6h de la tarda

  • Propostes des dels Col·lectius Candela i Esberla

Explicació dels projectes de coeducació de L’Esberla a centres educatius i municipis a càrrec de Mariona Zamora Juan, Antropòloga social especialitzada en polítiques públiques d’igualtat. Coordinadora de programes d’igualtat, feminismes i coeducació a L’Esberla.

  • Experiències des dels centres educatius:

COMISSIÓ LILA de l’Institut Baix Montseny a càrrec de Marta Corominas i Sallés i Marta Pujals Ripoll, Professores de ciències socials de l’institut Baix Montseny i integrants de la comissió lila.

Origen i evolució de la comissió lila a l’institut Baix Montseny i com es va teixint el feminisme dins la comunitat educativa.

Reflexions al voltant de propostes concretes desenvolupades a l’Institut Miquel Biada a càrrec d’Albert Baró Fernàndez, Professor de Filosofia

De què serveix promoure la tolerància des de l’educació si hi ha docents actuant de forma sexista, binària, racista i classista? Posem la perspectiva de gènere dins l’educació de forma interseccional? Reflexions al voltant de propostes coeducatives concretes desenvolupades a l’Institut Miquel Biada com la “Caixa Lila”, el “Projecte XX” o la “patriARCADA de la setmana”.

Les jornades es realitzaran en línia a través de la plataforma Zoom, els dies 1 i 2 de desembre de 6 a 8h de la tarda.