El passat 16 i 18 d’octubre de 2018.  de 2/4 de 6 a 21h es van realitzar les II Jornades de treball per projectes a secundària.  Mataró, Institut Miquel Biada

Hi ha Instituts que opten per facilitar l’aprenentatge de l’alumnat a partir del treball per projectes, un plantejament que ofereix més avantatges educatius que les assignatures en si. Aquesta metodologia motiva més, ajuda a connectar coneixements, promou que prenguin decisions i dissenyin actuacions.

Després de l’èxit de les primeres Jornades – més enllà de la bona participació, l’impuls d’una xarxa de centres a l’Alt Maresme- optem per una doble línia, animar els centres a adoptar millores en les metodologies i currículum, així com a aprofundir en punts claus que estan sorgint en el desenvolupament del treball en els instituts dels territoris dels Serveis Territorials ( Vallès Oriental – Maresme ).

Les Jornades han sigut producte de la col·laboració entre el MEM i l’ICE de l’UAB i els CRP de l’Alt Maresme i Vallès Oriental ( Bigues i Riells) s’han plantejat per ajudar a pensar-hi.

Programa:

Dimarts , 16 d’octubre de 2018

El treball per projectes, una visió des de la renovació pedagògica: A càrrec de Francesc Imbernon, catedràtic de la UB

Presentació Begonya Oliveras, responsable de la xarxa d’Instituts Innovadors de l’ICE UAB.

Àmbits de treball : Dinamització dels Claustres amb l’Institut Bisbe Sivilla de Calella i l’Institut Marta Estrada de Granollers

Dinàmiques de l’alumnat, convivència, treball grupal, treball emocional….amb l’Institut de Sant Pol de Mar

Dijous, 18 d’octubre de 2018

Debat: “Les (necessàries) tensions en el viatge a l’aprenentatge”. A càrrec de Sergi del Moral de l’Institut-Escola Les Vinyes de Castellbisbal i Jordi Domènech de l’Institut Marta Estrada de Granollers.

Àmbits de treball: L’avaluació i els projectes amb l’Institut Tordària de Tordera i l’Institut El Vern de Lliça de Vall.