Postgrau en Direcció estratègica de centres docents per a la innovació i l’èxit educatiu

AJORNAT

La Universitat de Vic-UCC des del Centre d’Innovació i Formació en Educació (CIFE) i el campus UGranollers, en aliança amb el Moviment Educatiu del Maresme hem organitzat el  Postgrau en Direcció estratègica de centres docents per a la innovació i l’èxit educatiu

Amb el títol “L’organització educativa en un context de canvi. Lideratges i sentit dels centres del segle XXI” realitzarem una breu contextualització i presentació del postgrau que, al llarg del curs 17-18, realitzarem a la nostra zona educativa (Maresme – Vallès Oriental). Posteriorment obrirem un espai per al debat i els dubtes.

La Universitat de Vic-UCC va iniciar el curs passat el postgrau de Direcció estratègica de centres docents per a la innovació i l’èxit educatiu, amb la participació de 22 mestres i professors de les diferents etapes educatives i de diferents tipologies de centres (centres públics i concertats, escoles oficials d’idiomes, centres d’educació especial, escoles d’adults,…). El resultat ha estat molt satisfactori i enriquidor, cosa que ens fa iniciar amb il•lusió la segona edició d’aquest postgrau, convençuts de la idoneïtat i encert d’una oferta formativa de qualitat i ajustada a les necessitats de qui, a curt o llarg termini, es planteja assumir tasques directives i de coordinació dels centres, ja les està exercint o simplement vol conèixer i formar-se en les tasques de coordinació i lideratge pedagògic dels centres.

En aquesta segona edició aquest Postgrau es realitza al campus UGranollers (UVic-UCC) i a Mataró, en aliança amb el Moviment Educatiu del Maresme (MEM) i amb el suport dels Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental. Com es pot veure en el títol i el subtítol (Direcció estratègica de centres docents per a la innovació i l’èxit educatiu. Dirigir per transformar) és una formació que a més de dotar de recursos i estratègies per a la direcció, té una bona dosis de reflexió sobre la funció i la direcció dels centres. És a dir, dirigir, però cap a on?, per a què? i amb quin sentit?.

Tot plegat, una formació d’uns directius que han de liderar la innovació i les reformes. Que facin possible el vell somni de fer de l’escola un espai on la innovació, les prioritats i l’organització de les persones i els recursos estiguin al servei de l’èxit educatiu i personal dels nostres alumnes. Una formació, alhora, que arreli i estableixi xarxa en el territori tant a nivell organitzatiu com pedagògic, amb l’intent d’enfortir els centres, les direccions i els projectes educatius del territori.

Adjunt a aquest missatge trobaràs un document amb més informació sobre les sessions, els continguts i el calendari. Per a qualsevol aclariment et pots adreçar a la coordinació del postgrau ( josep.castillo@uvic.cat ) i/o al campus virtual de la UVic des d’on, a més, és pot fer la inscripció i els tràmits pertinents.

https://www.uvic.cat/formacio-continua/ca/postgraus/postgrau-en-direccio-estrategica-de-centres-docents-la-innovacio-i-lexit-educatiu

Moviment Educatiu del Maresme .
Atentament