Cicle de xerrades: Els 26 del MEM!

Aquest any hem valorat canviar el format des Dijous del MEM i, en comptes de concentrar-ho als dijous de novembre, ampliar-ho a tot l’any i anar fent xerrades de temes puntuals a centres educatius de la comarca.

El proper 26 de novembre, ens trobarem a Vilassar de Mar a l’Escola Pèrez Sala, per parlar de les Bases de l’Educació Inclusiva. 

Parlar d’educació inclusiva és parlar d’equitat, de personalització, d’oportunitats d’aprenentatge per a tothom en entorns ordinaris que cal enriquir. El repte és ampliar el ventall d’opcions per accedir al currículum i ajustar els objectius-criteris d’avaluació en funció de cada persona. En aquest sentit, el Disseny Universal per a l’Aprenentatge (DUA) ens pot fer servei.

El DUA es basa en la investigació en diversos àmbits (educació, psicologia i neurociència) i s’organitza al voltant de tres xarxes d’aprenentatge del cervell: xarxa afectiva, xarxa de reconeixement i xarxa estratègica.

En funció d’aquestes, planteja un conjunt de principis per al desenvolupament del currículum que ofereixen a tots els individus l’oportunitat d’aprendre. La planificació d’activitats d’aprenentatge (i d’avaluació, enteses com a part de l’aprenentatge), fuig d’un enfocament únic, té en compte la variabilitat de tots els aprenents. Aposta per un enfocament flexible que es pugui personalitzar i ajustar a les necessitats individuals.

Ens en parlarà Miquel Selga Casarramona, mestre de primària i d’educació especial a centres del Maresme; formador i assessor tècnic del Departament d’Educació i coautor del llibre «Inclusió digital a l’Aula» de l’Editorial UOC- 2016.

Us hi esperem a les 6h de la tarda!

Calendari Xerrades 2019/2020

Article by: Redacció