[ 10 ]

Internivells

Jocs per a l'ensenyament de la llengua (Internivells)
Es tracta d'un curs per aprendre a ensenyar, a partir del joc, llengua i aspectes socials i culturals que hi estan relacionats.

Una opció per poder sorprendre els alumnes i millorar-ne els resultats amb una experiència educacional i pedagògica positiva en el procés de l’aprenentatge de la llengua.


A càrrec de Anna Valls i Joaquim Navarri

A.V. Llicenciada en Filologia Catalana. Treballo al CNL de Barcelona. El joc i la llengua han format sempre part de la meva vida.

J.N. Llicenciat en Filologia Catalana. Treballo al CNL de Barcelona. El joc i la llengua sempre han format part de la meva vida.


Durada: 30 hores

Horari: De 9 a 14h

Sessió en línia: De 9:30 a 11:30h

Cursos del 5 al 9 de juliol (matins)


-Jugar (més) amb la llengua.

-Adonar-se de la importància del joc a l'hora d'ensenyar una llengua.

-Potenciar la creativitat de les persones assistents.

-Presentar jocs de diversos formats i modalitats i esprémer-ne les possibilitats.

-Saber distingir en quins casos és preferible aplicar uns jocs i en quins casos uns altres.

-Valorar aspectes lingüístics de cada llengua

-Tallers de jocs de llengua a partir de diferents jocs de modalitats i formats diversos per treballar aspectes i habilitats diferents de la llengua.

-Possibilitat d'aplicació dels jocs experimentats durant el taller i exploració de variants, tenint en compte els diversos aspectes i habilitats de la llengua.

-Reflexió sobre el joc. Experiència personal, habilitats que es treballen jugant, avantatges d'utilitzar el joc com a eina, el paper clau de la persona conductora. Quan juguem, com, amb qui, on?

-Recursos TIC, jocs de taula, jocs tradicionals, formats audiovisuals i altres eines.

Es combinaran sessions síncrones basades en tallers de jocs i l'anàlisi posterior amb treball personal (més joc, reflexió i creació de jocs).

Demanarem a les persones assistents que elaborin un joc a partir de determinades consignes i amb la tutorització dels formadors i que els duguin a la pràctica davant dels companys de curs durant l'última sessió.

Horari Sessions en línia: De 9:30 a 11:30h