Educació secundària (12-16 anys)
I.N. Postgraduada en neuroeducació (UB) i habilitats de lideratge (UOC). Especialista en Trastorns de l'aprenentatge. Filòloga hispànica i catalana. Formadora de Innatria Education (www.innatria.com) i professora del Màster Universitari en Formació de professors d'ELE del ILCE-Universitat de Navarra. Membre de de la Càtedra en Neuroeducació UB-Edu1st.
N.R. Pedagoga, docent i formadora de formadors especialitzada en neuroeducació i metodologies actives. Col·laboradora de la UOC i de la UB. Postgraduada en neuroeducació i col·laboradora de la Càtedra de Neuroeducació-Edu1st de la UB. Facilitadora certificada Sikkhona.
N.T. Filòloga i professora d'educació secundària, especialitzada en tutoria, mediació escolar i educació emocional. Facilitadora certificada Sikkhona. Formadora d' Innatria Education (www.innatria.com). Postgraduada en Llenguatges i comunicació en la pràctica educativa. Postgraduada en Neuroeducació i Membre del Grup de treball en Neuroeducación de la UB.
Horari: De 9 a 14h
Sessió en línia: De 9 a 11h
Cursos del 5 al 9 de juliol (matins)
La neuroeducació ens dóna una oportunitat d'enfocament integrador i multidisciplinari que, sobre la base d'evidències científiques, ens permet apropar-nos al cervell adolescent. Farem un recorregut que parteix d'evidències de la neurociència i ens aproparem a la connexió amb els processos d'aprenentatge (neuroeducació) per entendre i buscar quina manera i amb quines estratègies podem fer-ho visible a l'aula i afavorir un impacte positiu en i amb els estudiants i amb el nostre propi desenvolupament professional.
- Apropar-nos a l'etapa de l'adolescència des del coneixement de les característiques i el funcionament del cervell.
- Fer visibles aspectes del funcionament del cervell adolescent per entendre millor l'adolescència com una etapa adaptativa, els comportaments, les creences i de quina manera impacten en els processos d'aprenentatge.
- Apropar-nos a aspectes relacionats amb els hàbits saludables referents a l'alimentació, el somni i l'exercici per entendre de quina manera impacten en els processos d'aprenentatge.
- Ser capaç de valorar i proposar estratègies de millora tenint en compte les aportacions de la neuroeducació sobre el procés d’ensenyament i aprenentatge.
- Neuroeducació. Entendre l’adolescència des del coneixement del cervell.
- El cervell adolescent. Estratègies de lideratge.
- El sistema de recompensa. Neurotransmissors i conductes addictives.
- La rellevància dels hàbits saludables referents a l'alimentació, el somni i l'exercici en l'aprenentatge.
- Cervell social. Identitat, vincle i sentit de pertinença al grup.
- Funcions executives: De la planificació a l’execució. Desenvolupament, implicacions en l’aprenentatge i estratègies a l’aula.
Les nostres formacions parteixen d'una mirada reflexiva, en què els docents som part activa de les diferents propostes i co-creadors de coneixements a través d'espais de diàleg i reflexió.
Al llarg de les sessions, a partir de dinàmiques vivencials en petit i gran grup que faciliten la participació i el diàleg, anirem teixint conceptes per tal de crear una fonamentació que proporcioni eines per assolir els continguts del curs.
Horari Sessions en línia: De 9 a 11h
Pla d'avaluació: Diari d'aprenentatge. Al llarg de les sessions compartirem propostes guiades per acompanyar el procés individual de reflexió i aprenentatge.