[ 13 ]

Internivells

Comunitats d'Aprenentatge (Internivells)
El curs de “Comunitats d’Aprenentatge” pretén introduir el procés de transformació d’un centre educatiu en Comunitat d’Aprenentatge, així com les Actuacions Educatives d’Èxit (AEE), basant-nos en les evidències científiques de la recerca europea INCLUD-ED i altres investigacions posteriors.

A càrrec de Maria Padros i Rosa Valls

Maria Padrós és Doctora en Ciències de l’Educació i professora del Departament de Didàctica i Organització Educativa de la Universitat de Barcelona.


Durada: 30 hores

Horari: De 9 a 14h

Sessió en línia: D'11 a 13h

Cursos del 13 al 17 de juliol


- Conèixer el procés i els elements bàsics per a la transformació d’un centre educatiu en Comunitats

d’Aprenentatge.

- Reflexionar sobre la participació de la comunitat educativa i les maneres de potenciar la implicació de tots els col·lectius.

- Conèixer les característiques i formes d’implementació de les actuacions educatives d’èxit, plantejant possibles aplicacions en els respectius contextos d’actuació.

- Comunitats d’Aprenentatge: enfocament, base científica i procés de transformació.

- Actuacions educatives d’èxit: Grups interactius; Tertúlies Dialògiques; Formació de familiars; Participació educativa de la comunitat; Model dialògic de prevenció i resolució de conflictes; Formació dialògica del professorat.

Les sessions es basaran en el debat amb el grup a partir de les exposicions dels formadors. Es realitzaran tertúlies pedagògiques de textos seleccionats.

Pla d'avaluació: Participació a la classe virtual i un qüestionari d’aprenentatges.

A través ens de la plataforma zoom ens connectarem per realitzar les sessions amb les formadores, d'11 a 13h, cada dia del 13 al 17/7/20. I al Moodle del curs trobareu les sessions amb el temari.