- Apropar l'àmbit del moviment i la dansa a les aules escolars a través de l'experiència pròpia.
- Descobrir el cos i les seves possibilitats de moviment.
- Conèixer els components bàsics del moviment.
- Percebre, descobrir i estructurar l'espai en relació a un mateix i els altres.
- Relacionar-se, comunicar-se i treballar des de l'escolta; en parella i en grup.
- Activar els sentits, la fantasia i l'imaginari com a eina d'expressió.
- Conèixer i experimentar eines de creació i composició.
- Despertar el gust per moure'ns com a eina d'aprenentatge, creativitat, exploració i improvisació.
- El cos: el seu coneixement, les seves parts, les possibilitats motrius i la lateralitat.
- L'espai: espai propi, espai extern, recorreguts en l'espai, els nivells, les direccions, els desplaçaments, l'orientació, etc.
- El temps: velocitats, mètrica, pulsació, el silenci.
- L'energia: qualitats de moviment i contrastos; la fluïdesa, la tensió, textures, les imatges, etc.
- La creació i la composició: expressió, comunicació, relació amb els altres, dramatització, improvisació, la construcció conjunta i la cooperació.
- El component artístic: presència, creativitat, imaginació, estètica, consciència, mirada i finalitat comunicativa i expressiva.
- Factors intrapsicològics: de caràcter efectiu, emocional, motivacional i relacional (concentració i atenció, prendre decisions, autonomia, iniciativa, respecte, confiança, escolta, exploració, comunicació no verbal i cooperació).
Ens agrada jugar, crear i explorar. Promovem l'expressió, les relacions positives i l'aprenentatge cooperatiu i col·laboratiu, tenint en compte la cohesió de grup. Durant la formació proporcionem eines i activitats basades en la dansa creativa, la dansa contemporània i la improvisació com a mitja d'expressió natural de totes les persones, despertant la sensibilitat i la imaginació i fomentant la capacitat de creació i comunicació a través de dinàmiques de moviment. La proposta és aprendre a través de la pròpia experiència oferint dinàmiques que conviden a
explorar i a vivenciar les activitats d'aprenentatge.
La formació està pensada per a convidar l'expressió del cos tenint en compte la diversitat de l'alumnat docent que en formi part i adaptant la metodologia als seus interessos.
El nostre objectiu és que l'alumnat docent pugui recollir tot el que ha après i traslladar-ho a l'aula o que simplement hagi pogut estar en contacte amb el moviment, la dansa i les seves possibles aplicacions despertant així la curiositat per aquesta. És per això que proporcionem informació escrita i visual i donem a conèixer altres recursos dins la pedagogia de la dansa.
Creiem en una avaluació continuada, per això, moltes de les nostres propostes i activitats integren la reflexió, el diàleg i dinàmiques actives per a l'avaluació i l'aprenentatge de continguts, l'autoavaluació i la coavaluació. A més a més utilitzem recursos per a fer-ho de forma creativa i amena.
A l'última sessió es realitzen dinàmiques dirigides a l'avaluació de la formació i les seves docents (individualment i en grup).
Pel que fa a l'alumnat, es posa el focus en l'assistència, la participació, la realització de les activitats i la proactivitat durant la formació.
L'Escola d'Estiu d'enguany, es farà majoritàriament presencial, combinant la participació en els debats, xerrades i conferències que impartirem de manera conjunta amb la resta d'Escoles d'Estiu dels Moviments de renovació pedagògica, algunes presencials i d'altres en format virtual.
La matrícula dona dret a certificació de 30 h, distribuïdes de la següent manera:
5 h de participació en els debats o tallers del 3 al 7/7, a escollir (en línia)
5 h participació activitats del dia 10/7 (Conferència inaugural i tallers presencials)
20 h d’un curs. De l’11 al 14/7/2023.