- Conèixer els beneficis d'utilitzar el joc a l’aula, amb la finalitat d’integrar-lo com a eina d’ensenyament habitual en la programació de les classes de llengua i especialment a l'hora de plantejar situacions d'aprenentatge.
- Conèixer diversos formats i modalitats de joc per tal de tenir (més) recursos per a la creació de reptes lingüístics.
- Saber distingir en quins casos és preferible aplicar un tipus de reptes lingüístics a l’aula i en quins casos uns altres.
- Valorar aspectes lingüístics d'altres llengües de l’alumnat, que contribuiran a l’aprenentatge de la llengua catalana.
- Tallers de jocs de llengua a partir de reptes lingüístics de formats diversos per treballar aspectes i habilitats diferents de la llengua.
- Possibilitat d'aplicació dels jocs experimentats durant el taller i exploració de variants, tenint en compte els diversos aspectes i habilitats de la llengua.
- Reflexió sobre el joc. Experiència personal, habilitats que es treballen jugant, avantatges d'utilitzar el joc com a eina, el paper clau de la persona conductora. Quan juguem, com, amb qui, on, amb quin objectiu?
- Recursos TIC, jocs de taula, jocs tradicionals, formats audiovisuals i altres eines.
Les diferents sessions es basaran en tallers de reptes lingüístics durant els quals les persones participants experimentaran molts formats de joc diferents. A partir de la vivència, en farem la reflexió per a la posterior aplicació dels jocs a l'aula.
Demanarem a les persones assistents que elaborin un repte lingüístic a partir de determinades consignes i amb la tutorització dels formadors i que el dugui a la pràctica davant dels companys de curs durant l'última sessió del curs.
L'Escola d'Estiu d'enguany, es farà majoritàriament presencial, combinant la participació en els debats, xerrades i conferències que impartirem de manera conjunta amb la resta d'Escoles d'Estiu dels Moviments de renovació pedagògica, algunes presencials i d'altres en format virtual.
La matrícula dona dret a certificació de 30 h, distribuïdes de la següent manera:
5 h de participació en els debats o tallers del 3 al 7/7, a escollir (en línia)
5 h participació activitats del dia 10/7 (Conferència inaugural i tallers presencials)
20 h d’un curs. De l’11 al 14/7/2023.