- Conèixer els beneficis del joc a l’aula, amb la finalitat d’integrar-lo com a eina d’ensenyament habitual en la programació de les classes de llengua.
- Conèixer diversos formats i modalitats de joc per tal de tenir recursos per a la creació d’activitats lúdiques.
- Saber distingir en quins casos és preferible aplicar uns jocs a l’aula i en quins casos uns altres.
- Valorar aspectes lingüístics d'altres llengües de l’alumnat, que contribuiran a l’aprenentatge de la llengua catalana.
- Tallers de jocs de llengua a partir de diferents jocs de modalitats i formats diversos per treballar aspectes i habilitats diferents de la llengua.
- Possibilitat d'aplicació dels jocs experimentats durant el taller i exploració de variants, tenint en compte els diversos aspectes i habilitats de la llengua.
- Reflexió sobre el joc. Experiència personal, habilitats que es treballen jugant, avantatges d'utilitzar el joc com a eina, el paper clau de la persona conductora.
- Quan juguem, com, amb qui, on?
- Recursos TIC, jocs de taula, jocs tradicionals, formats audiovisuals i altres eines.
Les diferents sessions es basaran en tallers de jocs de llengua durant els quals les persones participants experimentaran molts formats de joc diferents. A partir de la vivència, en farem la reflexió per a la posterior aplicació dels jocs a l'aula.
Pla d'avaluació:
Demanarem a les persones assistents que elaborin un joc a partir de determinades consignes i amb la tutorització dels formadors i que els duguin a la pràctica davant dels companys de curs durant l'última sessió.