L’objectiu no és altre que el mestr@ prengui consciència del seu potencial i que pugui arribar a descobrir com connectar i acompanyar a l’alumn@. I és que, quan som capaços de treballar i compartir des de l’assertivitat, l’amor i el respecte, fomentar vincles i resoldre conflictes és molt més fàcil, ja no només amb ells sinó, també, entre nosaltres (claustre docent).
- BLOC 1: Breu introducció a la Teràpia Gestalt (Una eina psicopedagògica per incloure dins l’aula).
- BLOC 2: El camí de l’auto-coneixement.
- BLOC 3: Introjecció i Projecció.
- BLOC 4: Acompanyament i gestió emocional dins l’aula.
- BLOC 5: Parlem i treballem les “ETIQUETES”.
- BLOC 6: Dinàmiques, jocs i recursos per treballar emocions i resolució de conflictes en el context escolar.
- TREBALLEM I COMPARTIM DUBTES.
El Curs es desenvoluparà mitjançant un model d'educació activa i presencial: Els alumn@s construiran el seu aprenentatge a partir de la seva experiència/vivència personal i la participació en el curs. Aquesta Formació està repartida en un mixt de trobades presencials i de treball personal a casa mitjançant la construcció d’un diari emocional personal i una bateria de preguntes reflexives encaminades cap a la integració dels continguts treballats a partir d’una teoria que es proporcionarà a l’inici del Curs i la mateixa vivència dels Tallers.
En el Marc teòric es treballaran els continguts del Programa per tal de que els assistents assumeixin la importància de l’autoconeixement i la seva influència en el marc personal i professional (context escolar). Alhora, també es posarà la mirada en el conflicte com a oportunitat de creixement i en com la Gestalt i el ventall d’eines i recursos que ofereix, pot ser un GRAN recurs per fer-hi front.
A nivell pràctic es realitzaran activitats de forma individual i grupal perquè els alumn@s integrin el seu aprenentatge a partir de la seva participació (NOTA: Les dinàmiques grupals seran l’eix vertebral d’aquesta formació), i desenvolupin tècniques i estratègies d’educació emocional per tal de poder introduir-les a nivell personal i, conseqüentment, dins les aules i en el claustre docent.
Per a l’avaluació de l’alumnat es recorrerà a 4 recursos diferents:
- Seguiment i participació activa del Curs per part de l’alumn@.
- Realització i entrega de les activitats d’auto-reflexió de cada Bloc.
- Lectura i reflexió d’articles i capítols de llibres que s’aniran facilitant a l’alumne al llarg de la setmana.
- Elaborar una proposta (Joc/Dinàmica...) de Programa per introduir a les aules aplicant els continguts treballats durant el curs.