La neuroeducació ens dóna una oportunitat d'enfocament integrador i multidisciplinari que, sobre la base d'evidències científiques, ens permet apropar-nos al cervell adolescent.
Farem un recorregut que parteix d'evidències de la neurociència i ens aproparem a la connexió amb els processos d'aprenentatge (neuroeducació) per entendre i buscar quina manera i amb quines estratègies podem fer-ho visible a l'aula i afavorir un impacte positiu en i amb els estudiants i amb el nostre propi desenvolupament professional.
- Apropar-nos a l'etapa de l'adolescència des del coneixement de les característiques i el funcionament del cervell.
- Fer visibles aspectes del funcionament del cervell adolescent per entendre millor l'adolescència com una etapa adaptativa, els comportaments, les creences i de quina manera impacten en els processos d'aprenentatge.
- Apropar-nos a aspectes relacionats amb els hàbits saludables referents a l'alimentació, el somni i l'exercici per entendre de quina manera impacten en els processos d'aprenentatge.
- Ser capaç de valorar i proposar estratègies de millora tenint en compte les aportacions de la neuroeducació sobre el procés d’ensenyament i aprenentatge.
- Neuroeducació. Entendre l’adolescència des del coneixement del cervell.
- El cervell adolescent. Estratègies de lideratge.
- El sistema de recompensa. Neurotransmissors i conductes addictives.
- La rellevància dels hàbits saludables referents a l'alimentació, el somni i l'exercici en l'aprenentatge.
- Cervell social. Identitat, vincle i sentit de pertinença al grup.
- Funcions executives: De la planificació a l’execució. Atenció i memòria. Desenvolupament, implicacions en l’aprenentatge i estratègies a l’aula.
- Estratègies de Feedback per generar autoregulació.
Les nostres formacions parteixen d'una mirada reflexiva, en què els docents som part activa de les diferents propostes i co-creadors de coneixements a través d'espais de diàleg i reflexió.
Al llarg de les sessions, a partir de dinàmiques vivencials en petit i gran grup que faciliten la participació i el diàleg, anirem teixint conceptes per tal de crear una fonamentació que proporcioni eines per assolir els continguts del curs.
La matrícula dona dret a certificació de 30 h, distribuïdes de la següent manera:
- 10h de connexions síncrones + 10h de treball personal.
- 5h participació a activitats presencials EE del MEM (Conferència inaugural i tallers)
- 5h de participació en els debats conjunts de la MRP de Catalunya en línia. (Us anirem facilitant els enllaços per connectar-vos en el seu moment al Zoom o YouTube)
Plataforma ZOOM - CURS EN LÍNIA. CONNEXIONS SÍNCRONES
Pla d'avaluació:
Diari d'aprenentatge. Al llarg de les sessions compartirem propostes guiades per acompanyar el procés individual de reflexió i aprenentatge.