Dins del cicle de xerrades del MEM, ens acompanyarà l’Alba Castellví Miquel: sociòloga, educadora i mediadora de conflictes. Especialitzada en l’orientació de famílies en l’educació dels fills. Autora de manuals d’educació. La seva gran vocació és ajudar a millorar la convivència entre persones i acompanyar famílies en l’educació d’infants i adolescents.

Amb la xerrada “No podem parlar només per WhatsApp”, parlarem sobre com podem tenir eines per a una relació educativa i fluïda entre adults i adolescents.

El dia 15 de maig, a dos quarts de sis de la tarda a l’Espai Mataró Connecta, plaça de la Muralla, 21 de Mataró.

Com arribar-hi

Formació encaminada a compartir significat de què és una situació d’aprenentatge, com es pot contextualitzar l’aprenentatge i quins reptes podem oferir a l’alumnat, s’oferiran recursos sobre com iniciar situacions d’aprenentatge contextualitzades i de caràcter globalitzador, així com integrar els elements del nou currículum en el disseny d’aquestes situacions d’aprenentatge.

El curs tindrà 3 parts, dues sessions inicials per transmetre el concepte i iniciar les SdA en equip docent, a continuació dues sessions en les quals les persones participants passen per l’itinerari escollit per tal de treballar el cicle de l’aprenentatge enfocat a l’àmbit escollit (matemàtic, científic, llengua i artístic), dues sessions dedicades a l’avaluació formativa-formadora i el feedback.

+informació i inscripcions

MATRÍCULA OBERTA

Calendari : dissabtes 10/05/25, 17/05/25, 24/05/25, 31/05/25, 7/06/25 i 14/06/25

Horari i lloc: De 9:30 a 13:00 h a la seu del MEM, Rda. O’Donnell, 94 1r. Mataró

Aquest curs hem fet una xerrada sobre l’art de posar límits i gestionar els conflictes, a càrrec de Sònia Kliass, va comptar amb una participació molt elevada, la qual cosa ens ha permès organitzar una segona sessió centrada en la gestió dels conflictes entre infants.

Sònia Kliass, psicòloga especialitzada en el desenvolupament infantil i amb una gran trajectòria en l’àmbit de l’educació, va guiar la conversa entorn de preguntes clau com: Per què és difícil posar límits? Quins límits necessiten els infants a cada etapa? Són compatibles la llibertat i els límits?

A través d’aquesta xerrada, es van abordar temes com el moment adequat per gestionar els conflictes entre infants, l’actuació de l’adult davant les situacions conflictives, i la importància de crear models respectuosos per als més petits. A més, es va reflexionar sobre les etiquetes de “víctima” i “agressor” i com poden influir en el desenvolupament de les relacions entre els infants.

Com a novetat, aquesta xerrada va ser autogestionada, amb una petita contribució econòmica per cobrir les despeses, i es va coorganitzar amb el MEM. Agraïm la predisposició de l’Escola Montserrat Solà per convidar-nos al seu centre per trobar-nos. 

Gràcies a l’alta demanda, estem emocionats d’anunciar que continuarem amb més activitats relacionades amb la reflexió pedagògica.

Ens fa molta il·lusió continuar aquest camí d’aprenentatge i reflexió!

Mataró compta amb un patrimoni lingüístic important i variat. A la ciutat hi viuen persones de més de 120 nacionalitats. L’any 2000, la UNESCO va proclamar el 21 de febrer com a Dia Internacional de la Llengua Materna per commemorar la mort d’estudiants que es manifestaven en defensa de la seva llengua, el bangla, a Dhaka, el Pakistan -actualment Bangladesh- l’any 1952.

Per novè any consecutiu, del 10 de febrer al 28 de febrer, es promouen tot un seguit d’actuacions per tal de fer visible la realitat lingüística de la ciutat.


El Moviment Educatiu del Maresme organitzem una xerrada, aquest any parlarem amb Alina Moser, lingüista, professora a secundària i especialitzada en diversitat lingüística de Més que paraules: llengua primera, identitat i pertinença, el dijous 20 de febrer a les 7 h de la tarda a l’Espai Connecta de Mataró.

Tot el programa de les activitats organitzades a ENLLAÇ

 

La neurodivergència és una realitat que ens convida a ampliar la mirada cap a la diversitat de formes d’aprendre, entendre i relacionar-nos amb el món.

En aquesta xerrada, explorarem com l’alumnat neurodivergent aporta perspectives úniques que enriqueixen les dinàmiques educatives i socials, trencant amb models homogenis i promovent espais inclusius.

Amb una mirada oberta i respectuosa, podem transformar l’educació en un motor d’oportunitats on cada individu pugui desenvolupar el seu potencial al màxim, valorant la seva singularitat com un tresor col·lectiu.

En parlarem el dijous 23/01/2025 a partir de les 17:30 h a l’Espai Connecta. 

A càrrec de la neuropsicòloga de l’Institut Guttmann, Dra. Eulàlia Solís Coca.