Visualitzem els centres educatius amb nom de dona

Des del Moviment Educatiu del Maresme (MEM) ens vam adreçar als centres educatius que tenen el nom de dones, que han fet una gran aportació al món de l’educació i la cultura. Paradoxalment, hi ha moltes dones que han estat rellevants, al llarg de la història, en el món de l’educació, la ciència i la cultura i, en canvi, són una minoria els centres que porten nom de dona.

Davant d’aquest fet i en el marc del dia 8 de març dia Internacional de la Dona Treballadora, ens va fer il·lusió compartir una proposta, que consistia en donar a conèixer la biografia, la tasca realitzada i els valors que ens ha llegat la persona, que els dóna nom al centre.

Hem recollit totes aquestes propostes realitzades per docents, o per part de l’alumnat, o d’un grup de famílies i així poder reflexionar, visualitzar i expandir el què ens han aportat.

Es va crear un pòster/plantilla confeccionat en col·laboració amb el CRP de Mataró, per tal de facilitar la tasca i alhora donar unitat de presentació.

Ara en el marc del Dia de la Dona Treballadora els comencem a publicar a la pàgina web del MEM i en el marc de l’Escola d’Estiu en farem exposició, a la que esteu totes i tots convidats.

Volem que aquestes petites actuacions vagin consolidant la presència de les dones i el reconeixement de la seva tasca professional.

Esperem que us agradin i puguin enriquir-vos de coneixement.