Entrant a la tercera setmana de confinament, amb les escoles tancades i l’alumnat a casa, encara pot semblar que és un mal menor. 

Però obrint petites finestres podem observar situacions molt preocupants que van ampliant les  esquerdes de les desigualtats, la pobresa i la manca de recursos. 

El professorat coneixedor dels  alumnes, sabem i imaginem amb certesa, com viurà cadascun d’ells el confinament. 

Com podem arribar a connectar per ajudar-los a afrontar aquesta situació excepcional, molt més enllà del currículum? 

Com els podem fer un bon acompanyament emocional? 

Quines pistes els podem oferir per tal que incorporin hàbits, rutines i ritmes que aportin seguretat i tranquil·litat a casa?

Sabem que no s’ha de fer només des del professorat, però també sabem que nosaltres som els que podem donar la millor resposta a les necessitats dels infants. 

Els mitjans de comunicació tenen un paper fonamental i els demanem que s’adrecin i pensin en  famílies i infants des de tot el ventall social i cultural i utilitzant canals efectius de comunicació, pensats per a tot tipus i models de famílies, amb les seves fortaleses i debilitats.

Totes vosaltres, des de casa vostra, esteu fent molta feina  amb els infants i famílies, desenvolupeu estratègies i propostes  molt potents i pensades per mantenir el fil educatiu.

Un cop més esteu donant resposta fent front, una vegada més, als nous reptes que es presenten. 

Com que aquesta situació va per llarg, us proposem compartir la vostra experiència i continuar així l’enriquiment mutu.

Si ens etiqueteu quan pengeu alguna proposta, experiència o emoció amb @mem_educatiu  (Twitter o Instagram) o moviment.delmaresme (Facebook) nosaltres ho compartirem als stories.

Molta salut, ànims i petons i abraçades!!!
La Junta del Moviment Educatiu del Maresme