Grups de Treball

Ja podeu apuntar-vos als grups de treball d’aquest curs  INSCRIPCIÓ

Un cop inscrits, les persones que coordinen cada grup de treball, es posaran en contacte amb vosaltres per informar-vos de la data i el lloc de la primera sessió.

 

GT Fem un cafè

El treball conjunt família i escola és bàsic en l’educació dels nostres infants. Cada vegada és més necessari un plantejament global i integral de les relacions amb i entre les famílies en un context intercultural com és l’actual. Per aquest motiu ens plantegem aquest grup de treball, adreçat a les escoles que realitzin o estiguin interessades en realitzar programes per millorar la participació de TOTES les famílies als centres, des d’una perspectiva holística. Hi poden participar professorat i AMPAs.

Treballs públicats Fem un cafè de ciutat

GT Pedagogia Sistèmica

A través de la pedagogia sistèmica ens posem en contacte amb el nostre sistema familiar i mirem el sistema escolar, on estem situats i com establim les relacions amb la comunitat educativa. La pedagogia sistèmica, així mateix, ens permet tenir una nova mirada de cara als infants i les seves famílies, establir ponts i crear vincles per facilitar la nostra tasca professional.

GT Aprenentatge Cooperatiu

L’aplicació de l’aprenentatge cooperatiu a les aules. Reflexionar al voltant del tractament de la diversitat des d’una perspectiva inclusiva. Intercanvi d’experiències al voltant de l’aplicació a les aules de Dinàmiques, Estructures i tècniques cooperatives. Elaboració de materials.

GT Replantejant la formació permanent: Escola d’Estiu

Recollint les demandes i interessos dels educadors/es, organitzem cursos de formació durant la primera quinzena del mes de juliol, que oferim a traves de la Escola d’Estiu. Un altre objectiu important és buscar experiències innovadores que s’han portat a terme a les escoles i mostrar els treballs que s’han realitzat als centres mitjançant exposicions.

GT Mataró Ràdio: Educació dia a dia

Coordinem el programa que s’emet a Mataró Ràdio, que posa a debat temes d’actualitat educativa, presents en l’àmbit familiar, amb orientacions d’especialistes. Amb la participació també de les escoles (claustre, professors i alumnes). El programa s’emet en directe els dilluns de 18 a 19 hores.

GT La ràdio a l’escola

Coordinem el programa de ràdio Premià de Mar, un espai que pretén donar a conèixer el dia a dia de l’escola fomentant la comunicació entre els centres, el debat i la reflexió. El nostre propòsit és divulgar, compartir coneixements i experiències i, en definitiva, aprendre. El programa s’emet tots els dimecres de 12 a 13 hores.

GT Supervisió d’educadors i educadores

Supervisar vol dir mirar la nostra tasca des d’un punt de vista més ampli. Juntament amb el grup abordarem aquells casos on vulguem aprofundir o desencallar situacions on ens sentim incòmodes, perduts o impotents. Supervisarem situacions concretes amb alumnes, grups, famílies . És un treball d’autoconeixement. Les sessions seran pràctiques i experiencials.

GT Alumnes i mestres fem de científics

Després del curs de ciències que es va realitzar a l’Escola d’Estiu d’enguany, volem continuar el treball realitzat per tal de poder-ho aplicar a les aules amb el suport necessari. A partir dels continguts que hi vam tractar, es dissenyaran seqüències didàctiques per realitzar activitats científiques a l’abast dels alumnes. Es revisaran les seqüenciacions i activitats en funció dels resultats obtinguts a l’aula. Construirem quadres de doble entrada que relacionin continguts i competències. Dedicarem estones a debatre dificultats a l’aula i trobar solucions entre tots.

GT Tots som animals

Som conscients de la manca d’empatia vers als animals, per això pensem que és de suma importància propiciar un espai educatiu on es pugui promoure la tinença responsable dels animals de companyia, així com intentar conscienciar a les entitats locals corresponents, de la importància d’oferir una bona informació i formació de de les primeres edats. Trobades un dissabte de cada mes.

GT El treball globalitzat a la Educació Secundària Obligatòria

Actualment ha augment l’interès d’implementar metodologies innovadores a l’educació secundària.  En molts centres, on ja s’imparteixen les classes amb metodologies més tradicionals, estan apareixent inquietuds per introduir canvis pedagògics. Moltes vegades la manca de temps, coordinació i referents fa que aquestes inquietuds no es puguin dur a terme. En aquest grup de treball volem fomentar la reflexió, el debat i compartir experiències i materials amb centres que ja treballen de forma innovadora, i a més a més crear xarxa entre els docents que volen fer el canvi a les seves aules i als seus centres. Trobades un dijous de cada mes, primera sessió 20/10/2016 a les 17:30h al MEM.


Leave A Reply:

(optional field)

No comments yet.